thuisblijfvakantie

Het ergste was de hond. Die ging bij de auto zitten terwijl die werd ingepakt. Hoe hij zich verzette als we hem wegbrachten naar zijn logeeradres.

Voor iedere vakantie had ik dat gevoel: ik wil niet weg, ik wil blijven, thuisblijven. Laat er straks gebeld worden: reis gaat niet door!

Ga jij nog op vakantie? Ik hoor het iedere dag. Overal. Nee ik ga niet op vakantie. Ik houd een Staycation, een thuisblijfvakantie. De laatste trend. Hot en happening. Recreatieve activiteiten ondernemen vanuit je huis. Activiteiten zijn op rijafstand en slapen in je eigen bed, met de ogen van een toerist kijken naar je eigen omgeving. In eerste instantie vanuit financiële overwegingen, maar ook vanuit ideële motieven: goed voor het milieu en de plaatselijke economie.

Wat een vraag eigenlijk: ga jij nog op vakantie. Nee ik blijf, ik ga niet weg. “De enige echte ontdekkingsreis bestaat uit het krijgen van nieuwe ogen.” Proust. Je hoeft niet te reizen om nieuwe ogen te krijgen. Lezen bijvoorbeeld. A la recherche du temps perdu. Dit weekend gelezen. In het Frans. Met het woordenboek erbij. Op mijn eigen comfortabele stoel. Goed wit wijntje erbij van Albert Heijn. Buiten regende het. Net als in de Bourgogne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s