met de helm op

  

Hoeveelste is Kristoff nou uiteindelijk geworden? 54e. 1 Minuut 28 seconden achter de winnaar. Wielerexperium zat er zondag dus helemaal naast met haar voorspellingen. Net als de dag ervoor, toen Tom Dumoulin het niet werd. Zoals het ook geen hitterecord werd en geen nek-aan-nekrace in Griekenland.

In ons dorp woonde Gilles. Hij was met de helm geboren. Het vlies van de vruchtzak om zijn hoofd toen hij ter wereld kwam. Hij kon in de toekomst kijken en zien wie er dood ging. Doodeng vond ik dat. De toekomst ligt in Gods hand, dat vond ik een geruststellende gedachte. Anno 2015 heet dat: Het gaat zoals het gaat. Leven in acceptatie. Leven in het hier en nu.

Maar waarom zijn wij dan geboren met verlangen in ons. Wat zouden wij zijn zonder fantasie, zonder creativiteit? Hoop en verlangen drijven ons voort. Onverwachte gebeurtenissen brengen ons in beweging. Idealen zetten ons aan het werk. Dromen.

Dromen. Soms komen dromen uit. Meestal niet. Gelukkig maar. Wat zou het saai zijn als allles ging zoals voorspeld.  Als de trein op tijd zou rijden. Als de buienradar altijd gelijk had. Als Tom Dumoulin de Tour zou winnen. Alhoewel. Dat zou wel mooi zijn.

Ja en dat Tom uitgerekend vandaag als eerste de Tour  moet verlaten na een valpartij dat is nou weer het andere uiterste. Pols gebroken. Dan heb je ook weer niks aan een helm. 

2 gedachtes over “met de helm op

 1. prachtige associaties
  uit de tour dela vie

  je kunt een klap van de molen krijgen
  of met een klap op aarde vallen
  dan is je tom tom ontregeld
  en ben je geen klap meer waard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s