jarig vandaag


Een maand geleden kreeg ik een mailtje van mijn garage. 29 Mei moest mijn auto APK gekeurd zijn. Dat is het vandaag. Daarom schrijf ik uit de garage. Gerdien van de receptie brengt mij zojuist een bakkie koffie en heeft de autosleutels opgehaald. 

Naast mij een groen mapje met alle papieren. Op 1 mei 2014 heb ik de auto gekocht zie ik. Op Marktplaats had ik haar gespot. Net prijsje, niet te ver weg, 5 deurs Peugeootje 107. Ergens in een buitenwijk van Deventer belden we aan. Mijn zoon en ik. We werden in de keuken ontvangen door 2 mannen. Een van hen voerde het woord, de ander knikte af en toe bevestigend.  Op de keukentafel lag een gebloemd zeiltje met daarop een geranium, een pot thee en een paar kopjes. We namen plaats en zagen het groene mapje in met de rekeningen van de beurten in de garage. Precies op volgorde. Eerste registratie: 29-5-2009. Na wat heen en weer gepraat gingen we naar de garage, achter het huis. Plechtig opende  de man de garagedeur. Hij vloog ratelend omhoog. Een kleed werd weggetrokken. Daar stond zij. Ze was prachtig. Als ze gloednieuw was geweest had ik het ook geloofd. Geen deukje, vlekje, een spiegel. Van binnen hetzelfde, de bekleding was onberispelijk. Mijn zoon had van te voren gezegd niet te laten merken wat ik er van vond. Dus ik hield me in. 

We reden weg met de boodschap dat we er even over na wilden denken. Dat de prijs wel iets boven ons budget was en dat we de niet aanwezige airco wel een minpunt vonden. Voor we de straat uitreden wist ik al dat ik de auto niet zou laten lopen. We draaiden om en belden weer aan. Binnen een uur reed ik huiswaarts in het rode Peugeootje. Het nummerbord haalde de laatste twijfel weg. Een een, een vier, een negen. Ja Hoor Deze.