Prettige Feestdagen

Misschien, heb je totaal geen zin in die zogenaamde “feest”dagen. Misschien is je relatie wel net uit. Of ben je voor het eerst alleen omdat je geliefde is overleden. Misschien heeft niemand jou gevraagd en heb jij ook niemand durven vragen. Misschien zie je als een berg op tegen dat “gezellige” familiediner, die tenenkrommende nietszeggende gesprekken, terwijl daaronder de ingehouden irritaties door de kamer vliegen. Misschien ben je wel doodmoe van dat opgeprikte leuk doen. Of misschien ken je wel helemaal niemand met wie jij de kerstdagen zou willen doorbrengen en verlang je al jaren naar die ene bij wie je zou willen horen.

Maar misschien verheug jij je juist op de voor jou heerlijke feestdagen, met je familie, je vrienden, voor het eerst met je geliefde, of misschien wel lekker in je eentje. Heb je de kamer versierd, de boom opgetuigd, draai je de Messiah op volle sterkte, ben je de keuken ingedoken en heb je je mooiste kleren alvast klaar hangen.

Misschien dat allemaal niet, of toch weer anders. Maar hoe je er ook tegen aankijkt, weet dat Kerstmis het feest is van Het Kind, de Kwetsbaarheid, het Kleine. Laten we kind zijn, kwetsbaar, klein. Waar dan ook. Hoe dan ook. Weet dat Kerstmis het feest is van Het Licht. Laat het licht binnenkomen, vang het op en kaats het terug. We zijn kostbaar. Uniek. Een bergkristal. En bovenal niet ophouden te geloven dat het licht het wint van het donker. Tegen alles in. Want we zijn toch met ons allen we zijn toch Met elkaar. 

Prettige feestdagen Foto: Bouke Meindersma.

Bergkristal Resonantie: Jo Polak

Met elkaar : Sjors vd Panne