no reply.ns

Soms droom ik dat ik ergens ben en de weg naar huis niet kan vinden. Ik zoek en dwaal, kom er niet uit. Ik word dan angstig wakker en moet dan nog even bijkomen van het gevoel van paniek. Het lijkt me het ergste wat me zou kunnen overkomen bij het ouder worden: dat ik ergens terecht kom waar ik niet wil zijn en waar ik niet weet uit te komen.

Vorige week maakte ik een reis met de trein naar mijn geboorteplaats. Een paar dagen naar zee in een gezellig appartementje van Steeds aan Zee aan de Tramstraat in Katwijk. Ik had besloten toch maar weer eens met de trein te gaan. Wel zo makkelijk en comfortabel. Bij het uitchecken ontdekte ik dat er iets mis was met de afrekening van de reis. De 40% korting was niet geëffectueerd. Er begon een langdurige dwaaltocht naar hoe dat kon. Uren op mijn mobieltje. Tot ik door mijn vriendin tot de orde geroepen werd. “Stop er mee, laat iemand je helpen, kom naar zee!”

Een dag later opnieuw de zoektocht ondernomen. Dezelfde problemen: Een chatsessie die plotseling afgebroken wordt, een pagina waar helaas iets misgegaan is (probeert u het later nog een keer), een knoppenmenu waar jouw specifieke probleem niet tussen zit. “Mailen!” “Bel ze!” Ik krijg adviezen, die ik zelf al uitentreuren had geprobeerd. Mijn neef die op het terras van Het Strand zorgvuldig zijn slibtongetje oppeuzelt, kijkt me glimlachend aan: “Vergeet het maar tante, u denkt dat u met een mens communiceert, maar u hebt te maken met een computer. Als die er niet uit komt heb je pech. Bij de NS zit geen persoon aan de telefoon.”

Ik hou het even voor gezien. Heeft de bibliotheek niet een speciaal spreekuur voor reizen met het openbaar vervoer? Ik heb daar voorheen nogal lacherig over gedaan. Ik zoek het op: Iedere 1e woensdag van de maand inloopspreekuur in de ZINiN Bibliotheek. Ik kan er terecht met al mijn vragen over het Openbaar Vervoer. Het staat genoteerd op de kalender.