Simply the Best

IMG_0511-1

Tina Turner op haar best. Het zal maar tegen je gezegd worden. Simply the best. Ik zeg het tegen Angela Merkel. De machtigste vrouw op aarde op dit moment. Geen opsmuk, niks bijzonders, zou haar voorbijlopen op straat. Niet ijdel, vooral niet ijdel. Deskundig, standvastig, ingetogen. Rustig, vriendelijk, integer.

Duitsland verloor de oorlog. Veerde voorzichtig overeind. Likte haar wonden. De Muur werd gebouwd. Twee Duitslanden: een litteken dwars door het land vele jaren lang. In 1989 viel de Muur, Duitsland werd weer verenigd en in sneltreinvaart werd het oosten door het rijke West-Duitsland economisch in de benen geholpen. En zie daar een bescheiden Oost-Duitse natuurkundige ging die nieuwe staat leiden. En hoe. Duitsland is economisch gezien het sterkste land van Europa. Presidenten verschijnen en verdwijnen. Kijk naar de ijdele Sarkozy in Frankrijk en zie hetzelfde gebeuren met zijn opvolger. De Nederlandse natuurkundige Diederik Samson was nog maar een paar jaar geleden de man, u weet wat daar van overgebleven is. In Engeland niet veel beter. Zelfs de charismatische Obama kan niet tippen aan de populariteit van Merkel in eigen land. Angela, engel, de Duitsers zijn onder de hoede, in de handen, van een engel. En deze week was de wereld in haar handen. In Minsk volbracht zij een huzarenstukje door Oost en West met elkaar aan het praten te krijgen.

Ze zeggen dat je de regering krijgt die je verdient. Geef ons ook een overheid die ons behoedt, beschermt.
Geef ons deskundigheid, standvastigheid, ingetogenheid, bescheidenheid, rust, vriendelijkheid, integriteit. Met een vrouw als Merkel in de politiek geloof je nog een beetje in het goede. Goed? Simply the best!

 

 

* Op 2 december 2021 neemt zij afscheid van de politiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s