-Stop-zomer-stop-zomer-

testbeeld

’t Schijnt dat de zomer voorbij is. Dat merk ik van de week. Ineens ligt het Twents Volksblad weer op de mat en het Rijssens Nieuwsblad en ook het Hellendoorn Journaal heb ik weer aangetroffen. De hele zomer deze huis-aan-huis-bladenniet gezien. Het schijnt dat als de bezorgers op vakantie zijn de lezers van de weekkrantjes ook verondersteld worden op vakantie te zijn. Zomerstop heet dat. Hoi-tv blijft zwart, de kabelkrant levert een minimaal aanbod en toen ik een bosje bloemen wilde halen voor mijn tante bleken alle bloemenwinkels in het centrum gesloten: wij zijn op vakantie!

Een raar verschijnsel, want echt: en nu citeer ik omroep Max, dat met het programma “Heel Holland bakt” een zomerhit scoorde: er zijn dan wel 1 miljoen mensen op vakantie, de rest en dat zijn er een stuk of 15 miljoen die zijn gewoon thuis!

Voor Hoi-Centraal dat ook met een weekkrantje wil komen vanaf september een belangrijke aanbeveling: Zorg voor goede bezorgers, ook in vakantietijd.

Want …er zit een gevaar in die zomerstop: voor je er erg in hebt ga je wennen aan dat informatieloze bestaan en ga je ontdekken dat een samengesteld bosje bloemen uit de tuin minstens zo gewaardeerd wordt. Je neemt waar dat alles op rolletjes loopt zonder allemaal ellenlange vergaderingen en besprekingen. Sterker nog je vraagt je af: loopt het eigenlijk niet beter en is het niet wel zo rustig? Het hele jaar zomerstop, hm waarom eigenlijk niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s