Schoonheid van de Regge

Regge

Toen deze zomer zomaar een echte zomer bleek te zijn geworden met warm weer, korte broeken, ijsjes en eten in de tuin, ja toen moest er natuurlijk ook gezwommen worden. En wat is dan mooier dan een frisse duik, een skinny dip, in die mooie Regge? Op t fietsje naar de Regge, handdoekje onder de snelbinders, door het natte gras, hup uit de kleren en zachtjes afdalen in het water. Een reiger als enige toeschouwer en heerlijk zwemmen in het kalme vriendelijke Reggewater. Een fantastisch begin van een zomerse dag. Enthousiast over verteld hoe heerlijk dat wel niet was. De reacties? Van ” Je bent gek” ,“ Nee he”, “ He bah” , “stonk je niet ?” tot nog veel grover geweld.

Eens een dief altijd een dief, dat geldt ook voor De Regge als het aan veel inwoners van de streek ligt. De Regge was vies en stonk. Soms heel erg. Dat kunnen we ons allemaal nog heel goed herinneren. Als de wind verkeerd stond: he bah, wat een stank! Echter dat was en is inmiddels lang geleden.

Er is heel wat geld ingestoken om de Regge een nieuw aanzien te geven of beter nog: terug te brengen in de staat zoals die ooit was. Al die werkzaamheden heten dan ook het Reggeherstelproject Het resultaat mag er wezen. Een lieflijk meanderende Regge met mooie vergezichten, die je vanaf rustieke bankjes kunt bewonderen. Fietspaden en wandelpaden. Grassen in allerlei soorten, plasjes, moerasachtige stukken en als je vanaf de brug aan de Beethovenlaan in Nijverdal naar rechts kijkt waan je je in Frankrijk: Koeien wadend in het water. Een van de mooiste plekjes van de gemeente aldus dagblad Tubantia vorig jaar.

Wandelaars raken niet uitgepraat over dat prachtige Reggepad, de ijsvogel zoekt weer beschutting in de oever van de Regge. De Regge is “he bah”, de Regge stinkt? Kom op! De Regge is schoon, wonderschoon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s