schitteren

image

Je wilt niet weten hoeveel splinters glas een borrelglaasje produceert als het uit je handen valt op de stenen vloer. En hoe ver die splinters vallen. Vanmorgen bij het leeghalen van de vaatwasser. Pats

In de auto hoorde ik het. Meende eerst Desi Bouterse te verstaan. Het was David Bowie. Overleden. Vandaag 11 januari 2016.

David Bowie van de Rode Dancing Shoes en van Tonight.

Vorige week kreeg Joop van den Ende uit handen van Tina Turner de oeuvreprijs van de Musical Awards. Tina oogde breekbaar, broos. Ze werd op de been gehouden door een jonge man. Ze keek vragend naar hem omhoog: wat moet ik doen, wat moet ik zeggen? Haar woeste leeuwenpruik was verruild voor een rustiger lang vallend model in de kleur van haar jurk. Ook lang.

Op youtube ben ik gaan kijken hoe oud ze eigenlijk is en tot op welke leeftijd ze nog korte, hele korte rokjes droeg en op hoge, hele hoge hakken danste. Ik stuitte toen op Tonight, het duet met David Bowie. Ik heb het filmpje verschillende keren bekeken en stelde vast dat ik dit nummer misschien wel het mooiste nummer van Tina vind. Dit duet met Bowie.

Everything’s gonna be allright tonight

No one moves, no one talks,

No one thinks, no one walks tonight

Tonight

I will love you till I reach the end

I will love you till I die

I will see you in the sky

Tonight

 

* Wiske van 11/01/2016 bijgewerkt op 24/05/2023, de dag dat Tina Turner overleed op 83jarige leeftijd.