schitteren

image

Je wilt niet weten hoeveel splinters glas een borrelglaasje produceert als het uit je handen valt op de stenen vloer. En hoe ver die splinters vallen. Vanmorgen bij het leeghalen van de vaatwasser. Pats

 

In de auto hoorde ik het. Meende eerst Desi Bouterse te horen. Het was David Bowie.

 

Vorige week kreeg Joop van den Ende uit handen van Tina Turner de oeuvreprijs van de Musical Awards. Tina oogde breekbaar, broos. Ze werd op de been gehouden door een jonge man. Ze keek vragend naar hem omhoog: wat moet ik doen, wat moet ik zeggen? Haar woeste leeuwenpruik was verruild voor een rustiger lang vallend model in de kleur van haar jurk. Ook lang.

Op youtube ben ik gaan kijken hoe oud ze eigenlijk is en tot op welke leeftijd ze nog korte, hele korte rokjes droeg en op hoge, hele hoge hakken danste. Ik stuitte toen op het nummer Tonight, een duet met David Bowie. Ik heb het filmpje verschillende keren bekeken en stelde vast dat ik dit nummer misschien wel het mooiste nummer van Tina vind. Dit duet met Bowie.

alles komt goed

voor iedereen

 

geen beweging

geen woorden

geen geluid

vannacht

ik zal van je houden tot het einde

ik zal van je houden tot ik sterf

ik zal je zien

aan de hemel

vannacht