niets is wat het lijkt

Kijk je altijd met jaloezie naar je buren die zo gelukkig samen zijn, blijkt zij al twee jaar iets met een ander te hebben. Zie je twee vrouwen, moeder en dochter denk je, blijkt het een liefdeskoppel te zijn. Trek niet te gauw conclusies. Wat je ziet is niet wat je denkt. 

Gisteravond zat ik op het terras en hoorde ik helicopters laag overvliegen. Ik dacht aan een militaire oefening. Vanmorgen hoorde ik dat het hele dorp de heli had gehoord, het was er maar één. Het was als zeer dreigend ervaren. Zoon op de app: “Sjonge!! Half uur lang een politie helikopter boven het huis hangen -rondjes vliegend. Hele buurt staat op straat, op de balkons, auto’s stapvoets over straat… Pff”. Nu bericht van Politie Hellendoorn: Fietsendief is op heterdaad betrapt. Helicopter hielp mee zoeken..” 

En nu staat er uitgerekend vanmorgen aan de overkant van de straat een fiets vastgemaakt aan een lantaarnpaal. De gestolen fiets? Iemand met bandenpech die fiets heeft vastgemaakt om haar later op te halen? Een reclamestunt van een fietsenmaker? Ik hou het op een objet d’art. Compositie in grijs.