Groningen

Mijn broer woont in Oost Groningen. Af en toe appt hij mij een foto. Dan is hij wezen fietsen of wandelen en heeft hij een foto gemaakt van het landschap. Dat is onveranderlijk leeg en weids. Geen mens, amper een dier. Lucht, land en water. Daar houdt hij van. Hij is net als zijn vader een man van de zee. Hij maakt zich ook niet zo gauw druk over van alles. Het zal allemaal wel. 

Gister was de voormalig hoogste man van Shell in Buitenhof. Hij had de opdracht om een ongeval in het leger te onderzoeken. Een tragedie. Het is goed dat het onderzocht wordt. Maar ik werd langzaam groen en geel van ergernis. Uitgerekend deze man nam het leger de maat. Er deugde helemaal niks van het leger. Nee bij Shell werd in iedere meeting even een vraag gesteld over de veiligheid.

Ik uitte mijn ergernis in een twitterberichtje. Zojuist zag ik een rood hartje onder het bericht. Mijn broer.  

Foto: Hans de Bruine 8/1/18