sleutels kwijt

Onze jarige koningin is regelmatig haar sleutels kwijt. En haar portemonnaie. Informatie uit een documentaire over de jarige Maxima.

Ik weet niet wanneer het begonnen is. Kwijt zijn. Je sleutels, je portemonnaie, je bril, je mobieltje. Leeftijd? Te druk?

Je moet naar de winkel, en je kunt nergens je portemonnaie vinden. “Wanneer had ik hem nou voor het laatst? Gister? Welke jas? Het regende, waar hangt mijn regenjas?”

Naar het werk. “Heb mijn bril nog niet op! Waarom ligt hij niet waar hij altijd ligt? Kijken, zoeken. In de badcel, bij de tv, op de bank? Waar??? Pfff op de piano. Racend de deur uit. Heb ik mijn mobieltje wel bij me. Even voelen in mijn tas. Nee niet in mijn tas. Toch terug naar huis. Nergens te vinden. Toch nog eens goed voelen in mijn jas, in mijn tas. Ja hoor, zit toch in mijn tas. Hoe laat is het. Racen. Op de fiets. Heb ik de deur… “

Er gaat veel tijd in zitten in het zoeken van je sleutels, je portemonnaie, je mobieltje, je bril. Of je boodschappenbriefje. Of je mondkapje. “Op een vaste plek leggen”, is het advies. Makkelijker gezegd dan gedaan. Je zult maar heel nodig naar de weecee moeten als je boodschappen hebt gedaan. Laatst belde iemand bij mij aan om te vertellen dat mijn sleutels aan de buitenkant van de deur zaten.

Ik kan nog wel even doorgaan. En u, jij, zult het wel aan kunnen vullen. We zijn blijkbaar in goed gezelschap. En wel van koningin Maxima. Ik heb een foto gezocht van haar met sleutels, of een portemonnaie, maar ik kon hem niet vinden. Allemaal foto’s van mooie Max in prachtige jurken en pakken. Ze stapt in of uit een auto die voor haar opengehouden wordt. Af en toe een tasje, maar die zijn zo plat dat ik me daar geen sleutelbos of portemonnaie in kan voorstellen. Zou ze vaak sleutels nodig hebben trouwens, of een portemonnaie?

Foto: ZKH Willem Alexander