Dames, dames!

strong_woman

Donkere pakken, overhemden met stropdas, serieuze gezichten. Nee, geen foto van een ledenvergadering van de SGP, ook niet van een parlement van een ver-weg, fout, land, nee een foto van de politieke leiders van NEDERLAND, die het akkoord met de oppositie, ofwel het herfstakkoord presenteren. Dames, dames! Vrouwen waar zijn jullie?

In Hellendoorn mogen we niet klagen: een vrouwelijke burgemeester, 2 vrouwelijke wethouders en een paar vrouwelijke raadsleden die er wezen mogen. En toch… Als t er echt om gaat krijg je ook hier vaak de indruk dat de politiek “a man’s world” is. Zal er straks een vrouwelijke lijstrekker bijzitten? Willie Roskam als ze nog een keer wil, maar verder?

Let op dat Wilma Paalman van de PVDA haar plaats af gaat staan aan een man. En bij de lokalen zitten goeie vrouwen als Magda Knobben en Hetty Ligtenberg, maar ze komen na de mannen. In het CDA zijn de vrouwen nauwelijks zichtbaar. En de VVD, waar is de Haya van Someren van Hellendoorn? Het gekke is dat ‘t lijkt dat de vrouwen zich meer en meer afkeren van de politiek. Alsof er geen vrouwenemancipatie heeft plaatsgehad.

Wiske stelt voor als vrouwen maar eens de handen ineen te slaan in navolging van het kunstje dat de Vrouwenraad indertijd flikte. Met 2 x het aantal voorkeursstemmen werd de onnavolgbare Hennie Marskamp in de raad gekozen tot ontsteltenis van de mannenbroeders van het CDA. Een Vrouwenpartij, gelijk de meerderheid in de raad en dan met elkaar de handen ineenslaan en de problemen oplossen. De mannen knikken we welwillend toe, we zeggen dat ze het goed doen, en vervolgens maken wij hier in Hellendoorn alles op orde. Zeker en vast. Kom op vrouwen. Gedenk Hennie Marskamp het eerste vrouwelijke raadslid in de gemeente Hellendoorn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s