Haiku

Deel hardhouten vloer

Volledige tribune

Dertig rollators

Woorden die al een paar dagen in mijn hoofd rondzingen.
In de nacht van zaterdag 3 augustus op zondag 4 halen inbrekers een gedeelte van de inventaris van de al geruime tijd leegstaande Sporthal Noetsele weg. Je zou denken dat is een klusje dat niet in een half uur geklaard moet zijn en toch ook niet geheel geruisloos kan zijn verlopen.

Deel hardhouten vloer, volledige tribune, dertig rollators. Zou me voor kunnen stellen dat aan de Bremweg en Ericaweg die nacht met de ramenwijd open vanwege de warmte mensen toch iets opgemerkt moeten hebben. Lees in het berichtje in de krant : “Omwonenden zagen in deze nacht een verdachte vrachtwagen staan en waarschuwden hierop de politie” Blijkbaar was de politie niet in de buurt of waarschuwden de omwonenden pas toen de ” verdachte” vrachtwagen de straat uitreed? En wat moeten we met de opmerking: ” De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan”?

Irish Pub Murphy’s had de avond erop een afsluitende barbeque: het definitieve afscheid van een sporthal met een gedenkwaardige geschiedenis en een geweldige horecagelegenheid. Sporthal Ravijn kwam er voor in de plaats. Heb wel ‘ns gehoord van voetballers die stiekem een stuk wegsneden uit het veld van ” hun” club als relikwie. Ja die hardhouten vloer van Sporthal Noetsele daar waren ze wat gek mee, die sporters. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. En dan die fantastische momenten op de tribunes: bloedstollende momenten, kampioenschappen, mooie herinneringen..
Tja. Kan er wel iets bij bedenken.
Blijf ik zitten met die 30 rollators..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s