6000 erbij

foto-3

Voor de goede orde: ik ben een fan van het koningshuis. Ja God, Nederland en Oranje. Het koningshuis is het visitekaartje van ons land. Willem Alexander en Maxima zijn een stralend uithangbord van Nederland. Ze doen het goed.

Maar..

Op prinsjesdag werd bekend dat bijna alle Nederlandse inkomens er iets op vooruit gaan. Met uitzondering van ouderen en alleenverdieners in een gezin groeit in 2015 de koopkracht. Ook onze koning gaat meer verdienen. Hij krijgt er 6000 euro bij. Het viel mij op. Maxima en Beatrix krijgen er eveneens een paar duizend euro bij. Ook de onkostenvergoedingen zijn omhoog gegaan. Het koningshuis staat voor ruim 40 miljoen(!) euro in de boeken, waarvan het grootste gedeelte zogenaamde functionele uitgaven zijn.

Een koningshuis moet betaald worden dat snap ik. Maar belasting betalen van je salaris dat doen we allemaal, waarom de koning niet? De koning moet beveiligd worden, maar een hek van 461.000 euro om zijn villa in Griekenland?
Maxima ziet er altijd beeldschoon uit, maar een iets goedkoper jurkje of een jurk nog een keertje extra dragen waarom niet? Soberheid prediken en de broekriem aanhalen ja dat willen we allemaal wel wij Nederlanders. Samen uit de crisis. Maar dan ook allemaal meedoen. Het zou mooi zijn als het koninklijk paar het goede voorbeeld zou geven. Die 6000 euro gewoon weigeren of weggeven. Als signaal. Voor iemand met een minimuminkomen een gigabedrag, 500 euro in de maand. Maar wat stelt 6000 euro nou voor op een bedrag van 823.000 euro?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s