veertig dagen geen mening

IMG_0512

Veertig dagen geen koek bij de koffie heb ik volgehouden. Ook 40 dagen geen alcohol was te doen, vooral toen ik er achter kwam dat je op zondag wel een glas mocht nemen. Daarna een paar jaar afgezien van andere zaken in de vastentijd zoals tv-kijken, oordelen of roddelen. Die laatste twee waren lastig kan ik je zeggen.

Echt vasten pfff het is me een slechts een paar keer gelukt: niet eten, alleen maar sappen. Als je er in slaagt het vol te houden is het geweldig. Als… De eerste dagen zijn het zwaarst maar na de hoofdpijndagen ga je er aan wennen en je goed voelen. Met weemoed begin je na veertig dagen weer te eten en daarmee is het prettige lege schone gevoel na verloop van tijd ook verdwenen.

Dit jaar soberheid op een ander terrein. Geen mening, nou ja minder mening 40 dagen lang. Het is naar aanleiding van een uitspraak van de kunstenaar Daan Roosegaarde: “In Nederland zijn we zo goed in onze mening overal op geven. Flikker op met je mening, kom met een voorstel!
Op naar de voorstelmodus. Ga rondkijken dat is leuk. Je verwonderen, je verbazen, je ergeren ook. Zo kom je op ideeën. Meer doen, minder mening.”

Ben al aan het oefenen. Schrik hoe vaak in mijn hoofd een mening omhoog komt. Ik vind, ik denk moet worden ik vind niks, ik denk niks. Het is zoals het is. Als een koe in de wei. Oh het regent, oh de zon schijnt.
Zal wel met aanvechtingen gepaard gaan en hoofdpijn.

Maar de beloning zal groot zijn: opgeruimd, schoon, fris.
Aswoensdag beginnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s