het gaat weer beter

 

De economie trekt aan. Zeggen ze. Lees ik in de krant. Berichten over de economische stand van zaken in het land. Net zo wisselend als het weerbericht. Net zo onbetrouwbaar. De ene dag horen we dat het tegen verwachting in veel beter gaat en een paar dagen later hapert de Nederlandse economie weer. Alles ondersteund met cijfertjes. En statistieken. Mooie kunstwerkjes en net zo onbegrijpelijk.

Jaren geleden hoorde ik dat wij ons in een crisis bevonden. Ik keek om mij heen. Ik zag het niet. Heb het niet aan den lijve ervaren. Nu schijnt het beter te gaan. Ook dat zie ik niet. Want inmiddels staan in het centrum winkels leeg, hoor ik dat vrienden hun baan kwijtraken en zie ik overal bordjes Te Koop staan in de tuin.

Er is een werkelijkheid van de media en de werkelijkheid waarin je je bevindt. Dit lees ik vanmorgen in de krant: ” Wij waren in Griekenland op vakantie. Het was fantastisch. We konden overal geld krijgen. Als we de krant niet hadden gelezen, hadden we niet geweten dat Griekenland het zo moeilijk had”.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s