kan ik u helpen?

  
Ze schudt met haar hoofd. Nee, niet doen.Wat vindt u mevrouw ? De andere verkoopster komt er bij staan. Ze kijkt met toegeknepen ogen. Haar mond in een tuitje. Dan schudt zij ook. Nee. Ze loopt naar het rek, schuift wat heen en weer en haalt er iets tussen uit. Probeer deze eens. De jonge vrouw houdt het kledingstuk in de hoogte. Ze heeft zweetdruppeltjes op haar voorhoofd en vlekken in haar nek. Ze verdwijnt met het kledingstuk in de paskamer en komt er even later in iets blauws uit. Voorzichtig kijkt ze in de spiegel en dan naar de dames. De beide dames kijken haar verwachtingsvol aan. Wat vindt u zelf? Beter he? Nogmaals wordt er in de spiegel gekeken. Nou? Er komt wat ontspanning in het gezicht van de vrouw. Ze draait zich om en kijkt opnieuw in de spiegel. Is die niet te strak? Nee! Staat u juist heel mooi, dat kunt u goed hebben met uw figuur! En de kleur staat u geweldig. De jonge vrouw begint steeds vrolijker te kijken. En een bijpassend jasje? Verkoopster A vliegt al naar achteren. Triomfantelijk komt ze even later met een bijpassend jasje. Precies goed, kirren de verkoopsters. De jonge vrouw kijkt tevreden in de spiegel en knikt: ja mooi! Past precies bij u! Beetje sportief en toch netjes.

Vee en Dee failliet. Ook mijn schuld. Ik kwam er nooit meer. Excuses aan de dames. Verkoopsters met een meetlint om de nek. Verkoopsters die je helpen. Waar vind je ze nog.