alleen maar


Zit jij op facebook? De man tegenover mij kijkt mij verbaasd aan. Zo als mensen je  kunnen aankijken als je hardop zegt dat je iedere zondag naar de kerk gaat. Facebook: zonde van je tijd, alleen maar bagger, alleen maar reclame,  alleen maar laten zien van jezelf, alleen maar kijk mij eens, alleen maar successtories, alleen maar nietszeggende dingen, alleen maar gescheld. Nee niks voor mij.

Ik denk daar anders over. Sinds een jaar of 5 ben ik actief op facebook. Ik vind het enig. Al moet ik af en toe even vasten en mezelf toespreken om  het apparaat weg te leggen. Ik reageer en zet er ook regelmatig wat op. Uit enthousiasme, mededelingsdrang, zendingsdrang of gewoon om me te uiten.  Daar krijg ik vaak hele aardige reacties op. Eigenlijk alleen maar. Ik hoor van mensen uit de hele wereld. Ouwe bekenden en mensen die ik uitsluitend “ken” van facebook. Op je verjaardag krijg je een berg aan felicitaties. Dan voel je je echt jarig dat kan ik je verzekeren. 

Facebook, Instagram en Twitter zijn de nieuwe communicatiemiddelen. Als je er verstandig en weloverwogen mee omgaat kan je er veel plezier aan beleven. Vanmorgen bij het openmaken van mijn iPad las ik een messenger met een lieve reactie op een facebookbericht. Dat is een prettig begin van de dag. Ja ik zit op facebook.