bloemen van go ahead

De bel gaat. Als ik de voordeur open doe, zie ik niemand. Het pad is leeg. Maar achter de laurier beweegt wat. Met een bos bloemen in de hand komt hij lachend te voorschijn. 2 April. Kleinzoon brengt bloemen die ik zelf betaald heb. Moet hij. Van zijn club. Bloemen verkopen voor het voetbalprogramma in Oeganda. Een goede zaak vond ik. Niet alleen aan jezelf denken en met de bloemen kun je ook nog een ander blij maken. Ik heb een paar bossen besteld. 

Kleinzoon wil wel een colaatje en een picolientje. Ja pak er gerust nog maar eentje. Hoe het ging gister. Niet best. Weer verloren. Al negen keer achter elkaar verloren. Gister stonden ze in de pauze met 2-1 voor.  En toch weer verloren. Hoe het kwam, en hoe ze de moed er in proberen te houden. Dat het zo maar weer anders kan gaan. 

We bespraken ook nog de landelijke competitie. Ajax Feyenoord. We waren er allebei niet zeker van dat Feyenoord zou gaan  winnen. Dat kwam uit. Ajax won. De streekderby Twente Go Ahead? Kleinzoon was zeer beslist. Twente. Nou niet dus. Go Ahead, zijn club, won met 2-1 in de Grolsch Veste. Op 4 februari had de ploeg  uit Deventer voor het laatst een uitwedstrijd gewonnen. 

De bloemen staan in de vaas bij de moeder van een vriendin. Ze was er hardstikke blij mee. Ze dacht dat ze van de kerk waren. Nee van de voetbal. Van Go Ahead.