bingo


Op onze familiedag regende het aan een stuk. Wat doe je met 80 plussers, 4-jarigen, vijftigers, twintigers? :Bingo. Het kleinste bingoapparaatje voor 2,50 aangeschaft bij Intertoys. Een paar onbeduidende prijsjes bij de Action en ziedaar. Een uur lang was het nummertjes strepen, liedjes zingen, als de valse bingo voorbijkwam, en prijsjes ophalen. De stemming zat er goed in. Aan het eind van de dag was iedereen het er over eens dat de bingo het hoogtepunt van de dag was geweest.

Vroeger op schoolkamp was het de manier om de jeugd een poosje rustig te krijgen. In buurthuizen, kantines, clubhuizen, op de camping overal wordt bingo gespeeld. En fanatiek! De prijzen zijn vaak dingen waar je niet veel mee kunt, maar de gretigheid waarmee er op gejaagd wordt is groot. De vleesschotel of de staafmixer, met gejuich worden ze binnengehaald.

Degene die de bingo leidt is belangrijk. Hij of zij moet wel een beetje sjeu in het geheel brengen. En streng zijn! Een valse bingo? Zingen! En af en toe een grapje mag, maar wel doorgaan, tempo houden.
Er wordt wat bedacht om een feestje kek en spannend te maken. Thema’s, verkleedpartijen, speurtochten, niets is onmogelijk. Nergens voor nodig. Bingo zou ik zeggen.