het zout der aarde

Charlie Watts de meest bescheiden man van de Rolling Stones is niet meer. De drummer; de man die de maat aangaf, het tempo bepaalde, de accenten sloeg, stierf vorige week op 80-jarige leeftijd.

Mijn broer stuurde mij een filmpje met het nummer ‘The salt of the earth’ op zijn Pioneer installatie uit de jaren 60. (Een briljant geluid nog uit de boxen. Daar kan mijn Sonos niet tegen op). Een appje met de woorden: “moet ik even delen, voor mij zeker het zout der aarde“. *

Het nummer ‘The salt of the earth’ komt van het album Beggars Banquet uit 1968. ‘Sympathy for the devil’ is het bekendste nummer van het album. Ieder jaar staat het weer hoog in de top-2000. Dit nummer is het laatste op het album en veel minder bekend. Ik heb de tekst er nog eens bij gepakt. Het is een ode aan de gewone man: Let us drink to the hard working people, the lowly of birth.*

Een prachtig nummer van de golddiggers. Een tekst om boven je bed te hangen. Een kunstzinnige clip. Heerlijk drumwerk van Charlie. Muziek: ja, het zout der aarde.

*Google: Het zout der aarde, de bron van kracht en bezieling voor anderen.

* Tekst The salt of the earth, Rolling Stones 1968