Erben ontmoet Sablikova

163335-martina-sablikova-653x367

“Welnee, je Engels is prima”. Heel even slaat de interviewer zijn arm om haar heen. Maar hij trekt hem direct terug. De verlegen Martina Sablikova uit Tsjechië, tweevoudig Olympisch kampioene houdt duidelijk afstand.

Ergens tussen immense woonblokken in een grote stad vindt het gesprek plaats. Twee mensen op weg naar een parkeerplaats. Ze passeren een kinderspeelplaatsje met toestellen. Zij, de fragiele sportvrouw in haar trainingspak lijkt zich niet goed raad te weten met het enthousiasme, de bewondering van die Nederlandse interviewer die ooit haar collega schaatser was. Op minstens een meter afstand van elkaar bereiken ze een soort parkje. Daar demonstreert Wennemars met een aantal groene kartonnen koffiebekertjes de techniek van haar bochten. Naar de buitenkant van de bocht schaatsen in plaats van vlak langs de blokjes aan de binnenkant van de bocht zoals alle andere “ …waardoor je langer druk op je linker been houdt voor de afzet naar het rechte stuk ”. “Waarom doen die anderen dat niet? Is het jouw fysiek?”. Als ze over haar sport praat, ontdooit ze wat, de Tsjechische concurrente van Ireen Wust. “Ik vind je fantastisch ” zegt Wennemars en je ziet dat hij het meent.

Tussen alle sport blabla (op bouw van de race, vlakke ritten, houdt ze dat vol), rondom de schaatswedstrijden, is daar op zondagmorgen om 12 uur ineens Erben Wennemars, de liefhebber, puur, ontwapenend. Erben ontmoet Sablikova. Ook nog eens heel losjes opgenomen. Televisie op haar mooist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s