Top 2000

top2000-header

De komende weken wordt het oppassen geblazen. Boodschappen doen. Kerstinkopen. Zit je in de auto komt net Ruthless Queen van Kayak voorbij staat je hart even stil. Oeps.. net op tijd uitgeweken. Je zet de auto op het parkeerterrein van Albert Heijn en daar schalt Adamo uit de luidspreker Inch Allah, mmm, effe blijven zitten, blijft mooi die Italiaanse Belg. Loop je een winkel in hoor je Nights in White Satin. “Kan ik u helpen mevrouw? “ “Nee, ik kijk even rond” Ik kijk helemaal niet rond. Ik luister en zwijmel weg naar een ver verleden. Ga niet meer het overzicht van de Top 2000 bekijken in de krant, waar welk nummer staat en hoe laat het gedraaid wordt, want dan kun je niet eens meer naar bed. Ze zullen toch Fields of Gold van Eva Cassidy om 3 uur s’nachts draaien.

Heerlijk al die oude nummers weer te horen. Nostalgie, jeugdherinneringen, ouwe liefdes, kleine verdrietjes, grote verdrieten, momenten in je leven die voor altijd verbonden zijn met dat ene nummer. Brothers in Arms toen hij wegging naar Afghanistan, Tina Turner toen we zo verdrietig waren over onze verloren liefde, Imagine van John Lennon toen we hoopvol waren over een betere wereld. Springsteen met de River toen zomaar op die zonnige morgen voor boekhandel Visser uit de radio van een auto.

Donovan met Colours en ik zie hem weer zitten op zijn kamertje dat lief van mij met dat pick-upje. Het blikkerige geluid, de ijle stem: “Blue is the colour of the sky In the morning when we rise, in the morning when we rise. That’s the time, that’s the time I love the best.”

Kerstdagen, Oud en Nieuw, Eten en Drinken, Vieren en Visieten: Top 2000 time @ Radio 2 That’s the time, that’s the time i love the best.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s