de hemel is dichtbij


De regen kwam toch nog. Op het laatste stuk. Net voor we het hotel in zicht kregen viel ze. Ongenadig. Striemend. Nat. Door en door nat waren we.

Een warme douche, droge kleren en witte wijn. We waren er weer. Spic en Span aan het diner.

26 Jaar geleden startte een van ons het groepje. Samen een paar dagen doorbrengen, wandelen, lekker eten en van alles uitwisselen, diepzinnige gesprekken, lachen. En sprakeloos zijn, niet weten wat te zeggen, zwijgen. 

Er is gescheiden, getrouwd, alleengekomen. Er was ziekte, verdriet, ontslag. Er waren kinderen, kleinkinderen, geen kinderen, geen kinderen meer. We bleven gaan. Wandelen werd fietsen. Fietsen werden e-bikes.

Ieder jaar kijken we elkaar aan en zeggen we het: hoe mooi het is, het was en hoe bijzonder. Hoe waardevol. En dat we er volgend jaar weer zullen zijn. Kunnen zijn. Hopen te zijn. 3 Heerlijke dagen. Weer.

Foto: Annelies van Ginkel 5 september 2019 

Het vriendinnengroepje de Golden Girls vierde in 2018 haar 25 jarig bestaan.

9/ 11/2020: geen uitstapje van de Golden Girls dit jaar: Corona, ziekte.